0505 – ÁNTSZ nap Budapest

A korábbi bejegyzésben imsertettett kézhigiénés világnap alkalmából került megrendezésre az ÁNTSZ által szervezett tudományos ülés 2014. május 6.-án az OTH „Fodor József” teremben, az üléselnöki posztot dr. Melles Márta főigazgató főorvos látta el. A konferencián Magyarország területéről érkezett infekciokontroll szakemberek, illetve iparági képviselők vettek részt.

A délelőtti előadások a magyarországi helyzetről adtak képet, míg a délutáni részben a külföldi eredményeket  és a WHO ajánlásait ismerhettük meg.

A délelőtti szekció dr. Rákay Erzsébet „A kézhigiénés gyakorlat többirányú felmérése a Jahn Ferenc Kórház fekvőbeteg-osztályain” előadásával kezdődött. A Délpesti Kórházban végzett komplex felmérés egyik alappillére a kézfertőtlenítési technika monitorozása volt a Hand-in-Scan készülék segítségével. Ezt követően Dr. Haidegger Tamás, a Hand-in-Scan  csapat vezetője, ismertette a Délpesti Kórházban folytatott,199 egészségügyi dolgozó bevonásával végzett felmérés eredményeit.

“A kézhigiénés compliance fejlesztése 2014-ben a Szegedi Tudományegyetem klinikáin” című eladásban hallhattunk azon lépésekről, amelyet a kórházi vezetőség tesz a fertőzések és járványok kialakulása érdekében. Az gyemekintenzív osztályon kihelyezett Hand-in-Scan készülék felméréseiről is szó esett. 

A konferencia egész ideje alatt az érdeklődők láthatták és kipróbálhatták a Hand-in-Scan készülét, így informálódva a technológia adta lehetőségekről az infekciókontroll terültén.

Dr. Haidegger előadás anyagának megtekintése: 2014 ANTSZ_HandInScan